Фото: ОП

Зеленський вручив Охтирці на Сумщині почесну відзнаку міста-героя (фото, відео)

Президент України Володимир Зеленський 28 березня здійснив робочу поїздку в Сумську область. Із нагоди річниці героїчної оборони міста Охтирки від російських загарбників він вручив місту почесну відзнаку. 

Про це повідомили на сайті Офісу президента.

Відзначимо, Охтирка пережила важкі втрати й жорстокі ворожі удари, коли російські загарбники били з авіації по житлових кварталах, обстрілювали з реактивної артилерії дитячий садок та іншу цивільну інфраструктуру.

"На Сумщині, у нашій Охтирці, ми вшановуємо справжню козацьку хоробрість і незламність наших людей, наших героїв, усіх українців та українок. Тих, хто бився тут за своє місто, за свою землю й тим самим — за всю нашу державу. Тих, хто знищував російські колони тут і тим самим ламав увесь ворожий задум проти України й українського народу. Для мене велика честь — вручити сьогодні Охтирці почесну відзнаку міста-героя, міста-захисника, міста-переможця", — сказав Глава держави у виступі.

Зауважимо, що відзнаку "Місто-герой України" присвоїли Охтирці ще 24 березня 2022 року. Проте вручили її на річницю звільнення міста від рашистів.

Володимир Зеленський узяв участь у церемонії вручення державних нагород учасникам оборони міста Охтирки.

Ордени "За мужність" ІІІ ступеня та медалі "За військову службу Україні" від Глави держави отримали військовослужбовці ЗСУ. Ордени й медалі також були вручені працівникам Служби безпеки України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Крім того, Президент вручив нагороди чотирьом цивільним особам: орден княгині Ольги ІІІ ступеня та ордени "За мужність" ІІІ ступеня, якого одна особа була удостоєна посмертно.

Нагадаємо, у понеділок, 27 березня, Зеленський відвідав Дніпропетровську область. Український гарант прибув у Нікопольський район, який постійно зазнає ворожих обстрілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.03.2023 14:49