Фото: Офіс президента

Зеленський ввів санкції проти президента Сирії та ще майже 300 осіб

Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції щодо трьохсот осіб. Серед них — президент Сирії Башар Асад та прем’єр-міністр Хусейн Арнус.

Про це повідомляє сайт президента.

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів.

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, — йдеться в документі.

Контроль за виконанням рішення РНБО покладений на секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Санкції застосовані до громадян Російської Федерації, Ісламської Республіки Іран, Сирійської Арабської республіки, зокрема щодо президента Сирії Башар Хафез аль-Асада, який напередодні, під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, заявив, що визнає окуповані території України "російськими".

"Звичайно. Я кажу, що це російські території, і навіть якби не трапилася війна, це історично російські території", — сказав Асад.

Диктатор заявив, що це чітка позиція Сирії, яка заснована на "історичних фактах".

Нагадаємо, ЄС може ввести санкції щодо родичів російських олігархів. Європейська комісія готує новий законопроект.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2023 14:39