Зеленський запропонував G7 розмістити на кордоні України і Білорусі міжнародних спостерігачів

11 ЖОВТНЯ 2022 23:47

Президент України Володимир Зеленський пропонує розмістити на кордоні України і Білорусі місію міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації.

Про це він сказав у своєму виступі на відеоконференції лідерів "Групи семи" та України, пише TrueUA.

Зеленський зауважив, що мир можливий не просто тоді, коли є мир з одним сусідом, а коли він є з усіма сусідами.

"Я хочу звернути увагу на одну країну. Територія Білорусі вже застосовується для ударів по Україні. І зараз бачимо більшу загрозу. Росія намагається прямо втягнути Білорусь в цю війну, розігруючи провокацію з тим, що ми нібито готуємо удар по цій країні. Опосередковано вже вона втягнула їх. А прагне втягнути безпосередньо", - наголосив він.

Президент підкреслив, що Україна не планувала і не планує військових заходів проти Білорусі. Україну, додав він, цікавить лише відновлення своєї територіальної цілісності.

"Але щоб повністю зняти цю провокацію, щоб зняти ці наративи, які звучать від Лукашенка, щоб зняти навіть припущення щодо будь-якої загрози нібито від нас, ми пропонуємо своє рішення. На кордоні України і Білорусі може бути розміщена місія міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації. Формат може бути опрацьований нашими дипломатами. Я прошу вас на рівні "Групи семи" підтримати цю нашу ініціативу", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський наказав розвідці встановити причетних до ракетних обстрілів України.

Політика, 11.10.2022 23:47