Скріншот з відео

Зеленський зустрінеться з Папою Римським: Reuters назвав дату

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня у Ватикані зустрінеться із Папою Римським Франциском. 

Про це повідомило Reuters з посиланням на джерела у Ватикані.

"Папа Римський Франциск зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським у п’ятницю вранці, повідомив у середу Ватикан", — вказує видання.

Це буде друга зустріч з початку року. Востаннє український лідер бачив Папу Римського на полях саміту Великої сімки (G7) в Італії влітку. Тоді вони обговорювали перший Саміт миру, який Україна організовувала у Швейцарії.

Також за даними Reuters, Зеленський цього тижня під час свого перебування в Римі проведе переговори з прем’єр-міністркою Італії Джорджією Мелоні.

Варто зазначити, що 9 жовтня Зеленський прибув до Хорватії на третій саміт "Україна — Південно-Східна Європа", де планує обговорити спільну відповідь на виклики безпеці та міжнародні зусилля щодо імплементації української Формули миру, а також співпрацю на шляху вступу до Європейського Союзу та НАТО.

12 жовтня український президент мав взяти участь у засіданні контактної групи з питань допомоги Україні у форматі "Рамштайн", де була запланована його зустріч із його американським колегою Джо Байденом, але за даними ЗМІ засідання відтермінували через шторм "Мілтон", до якого готують у Флориді.

Нагадаємо, що наприкінці серпня Папа Римський Франциск висловився про новий український закон щодо діяльності релігійних організацій, які мають керівників у Росії. Він закликав, щоби жодну християнську церкву не забороняли — прямо чи опосередковано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2024 17:28