Папа Римський Франциск. Джерело: vaticannews.va

Папа Римський Франциск неоднозначно відреагував на заборону московської церкви в Україні

У неділю, 25 серпня, Папа Римський Франциск висловився про новий український закон щодо діяльності релігійних організацій, які мають керівників у Росії. Він закликав, щоби жодну християнську церкву не забороняли — прямо чи опосередковано.

Про це повідомив Vatican News, який опублікував заяву Папи Римського. В офіційному інформаційному ресурсі Ватикану зазначено, що у своїй промові після молитви "Ангел Господній" Франциск висловив занепокоєння стосовно рішення Києва заборонити православну церкву, пов'язану з Москвою.

"Я продовжую зі скорботою стежити за бойовими діями в Україні та Російській Федерації, та, думаючи про закони, ухвалені останнім часом в Україні, я боюся за свободу тих, хто молиться, тому що той, хто по-справжньому молиться, завжди молиться за всіх", — заявив понтифік.

На його переконання, людина не чинить зла, якщо молиться. Франциск закликав дозволяти тим, хто хоче молитися, робити це "в тій Церкві, яку вони вважають своєю".

"Будь ласка, нехай жодну християнську церкву не скасовують прямо чи опосередковано: Церкви не можна чіпати", — підсумував він.

Нагадаємо, що 21 серпня президент Володимир Зеленський провів розмову вселенським патріархом Варфоломієм. Вони обговорили ситуацію, яка склалася у зв’язку із забороною московської церкви в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.08.2024 14:32