Володимир Зеленський. Джерело: Telegram-канал президента України

Зеленський обговорив з патріархом Варфоломієм заборону московської церкви в Україні

У середу, 21 серпня, президент Володимир Зеленський провів розмову вселенським патріархом Варфоломієм. Вони обговорили ситуацію, яка склалася у зв’язку із забороною московської церкви в Україні.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своїх соціальних мережах, де залишив спеціальний допис із цього приводу.

"Провів телефонну розмову зі Вселенським Патріархом Варфоломієм. Подякував Його Всесвятості за молитви заради України та за непохитну підтримку нашого народу", — зазначив він.

За його словами, вони спільно позитивно оцінили розвиток співпраці, зокрема, нещодавній продуктивний візит української делегації до Вселенського Патріархату, та висловили взаємні очікування щодо візиту Патріархату у відповідь.

Український президент окремо наголосив на важливості нового закону про духовну незалежність, який підтримала Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій, і акцентував, що незалежний народ має бути незалежним також і духовно.

"Запевнив, що наша держава прагне зміцнювати православ'я в Україні та сприяти відкритому діалогу між церквами", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що у вівторок, 20 серпня, Верховна Рада ухвалила заборону релігійних організацій, що пов’язані з Російською православною церквою. Проте не всі народні обранці підтримали законопроект: 29 нардепів проголосували проти, ще четверо утрималися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.08.2024 20:19