Скріншот з відео

Зеленський провів зустріч з Папою Римським: які важливі теми обговорили (відео)

У п'ятницю, 14 червня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Папою Римським Франциском. Головною темою розмови став Глобальний саміт миру, який стартує 15 червня у Швейцарії.

Відповідне відео з'явилось у Telegram-каналі Зеленського. Український лідер зазначив, що його зустріч з Папою відбулась під час його візиту до Італії. 

"Дякую Його Святості за молитви за мир для України, духовну близькість із нашим народом та гуманітарну допомогу для наших людей", — написав Зеленський.

Про що говорили Зеленський і Папа Франциск

Лідери країн обговорили наслідки російської агресії проти України, російський повітряний терор і складну ситуацію в енергетиці. Також Зеленський та папа Римський поспілкувалися про Формулу миру, роль Святого Престолу у встановленні справедливого і сталого миру для України, очікування від Глобального саміту миру. 

"Цінуємо участь Ватикану в Саміті та зусилля, спрямовані на наближення миру, зокрема щодо повернення українських дітей, викрадених Росією", — додав Володимир Зеленський.

Раніше Папа Римський Франциск прийняв у Ватикані керівника Офісу президента України Андрія Єрмака. Вони говорили про підготовку до Глобального Саміту миру, який відбудеться у Швейцарії.

Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд у травні заявляла, що запрошення на Глобальний саміт миру отримав зокрема Папа Римський Франциск.

Нагадаємо, що 15 травня Папа Франциск завершив свою зустріч з паломниками закликами молитися за народи, які страждають від війни. У своїй промові він згадав про Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.06.2024 15:51
Скріншот з відео