Фото: vaticannews.va

Згадав про Україну, Палестину та М’янму: Папа Римський знову закликав молитися за мир

У середу, 15 травня, Папа Франциск завершив свою зустріч з паломниками закликами молитися за народи, які страждають від війни. У своїй промові він згадав про Україну.

Про це пише Vatican News.

Привітавши паломників, звернувшись з окремими словами до молоді, хворих, похилих віком і молодят, яких у світлі наближення П'ятдесятниці він заохотив бути уважними до спонук Святого Духа, Папа Франциск завершив загальну аудієнцію в середу, 15 травня, думкою про народи, що страждають від війни.

"І молімося за мир: не забуваймо про багатостраждальну Україну; не забуваймо про Палестину, Ізраїль, М’янму. Молімося за мир, молімося за всі народи, що страждають від війни", — сказав Франциск, промовляючи експромтом, без заздалегідь приготованого тексту, перерваний оплесками. 

Після того, як вони стихнули, він додав: "Всі разом, з великим серцем, молімося, щоб настав остаточний мир, щоб не було ніяких війн. Бо війна — це завжди поразка, завжди".

Нагадаємо, на початку березня Папа Франциск заявив, що Україна має виявити те, що він назвав мужністю "білого прапора", і домовитися про припинення війни з Росією, яка почалась після повномасштабного вторгнення Москви два роки тому. Це призвело до загибелі десятків тисяч людей.

Водночас, на думку посла України у Ватикані Андрія Юраша, візит Папи Римського Франциска в Україну був би важливим сигналом для світу. Водночас підняття "білого прапора" є неприйнятним для Києва.

Вже 20 березня Франциск вкотре закликав до мирних перемовин Україну та Російську Федерацію, адже "війна — це завжди поразка". Його промова також стосувалася конфлікту Ізраїлю з бойовиками ХАМАС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.05.2024 08:57