Фото: Ukrainian World Congress

Папа Франциск знову закликав до переговорів Україну та РФ: заява понтифіка

Папа Римський Франциск вкотре закликав до мирних перемовин Україну та Російську Федерацію, адже "війна — це завжди поразка". Його промова також стосувалася конфлікту Ізраїлю з бойовиками ХАМАС.

Відповідну заяву понтифіка оприлюднили Vatican News.

У своїй промові, присвяченій дню святого Йосипа, Папа закликав всі сторони "докласти всіх зусиль, щоб домовитися про припинення війни".

"Святому Йосипу ми віддаємо належне змученим війною народам України та Святої Землі, Палестини та Ізраїлю, які так сильно страждають від жахів війни", — заявив Франциск.

Це був останній заклик Папи Франциска покласти край війнам, що охопили світ, через день після того, як Церква відзначила свято Йосипа 19 березня.

"Давайте ніколи не забуватимемо, що війна — це завжди поразка. Не можна продовжувати війну. Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб провести переговори, щоб покласти край війні", — наголосив Папа.

Запросивши всіх помолитися за цей намір, Папа Франциск на завершення передав усім своє благословення.

Нагадаємо, на початку березня Папа Франциск заявив, що Україна має виявити те, що він назвав мужністю "білого прапора", і домовитися про припинення війни з Росією, яка почалась після повномасштабного вторгнення Москви два роки тому. Це призвело до загибелі десятків тисяч людей.

Водночас, на думку посла України у Ватикані Андрія Юраша, візит Папи Римського Франциска в Україну був би важливим сигналом для світу. Водночас підняття "білого прапора" є неприйнятним для Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.03.2024 19:14