Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся з міністром ОАЕ з питань клімату й довкілля: про що говорили

У Києві президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром ОАЕ з питань клімату й довкілля, головою Офісу з міжнародних справ при Президентові ОАЕ Маріам Аль-Мхейрі. Глава держави відзначив важливість візиту еміратського посадовця й подякував Об’єднаним Арабським Еміратам за надану гуманітарну допомогу.

Відео зустрічі опублікував президент України у Telegram.

Президент зазначив, що в Україні цінують цей візит і розглядають його як свідчення підтримки такою впливовою державою, як ОАЕ. Окремою темою стали наслідки скоєних Росією екологічних злочинів під час повномасштабного вторгнення. Окрему увагу було приділено питанням реалізації української формули миру та Плану відбудови України. Глава держави особливо наголосив на можливостях для еміратських інвестиційних фондів і ділових кіл брати участь в імплементації цих програм.

"Цінуємо цей візит і розглядаємо його як свідчення підтримки України такою впливовою державою, як ОАЕ. Щиро вдячні за отриману від Еміратів допомогу й розраховуємо, що ваша держава продовжить цю благородну місію", — сказав Володимир Зеленський. 

Нагадаємо, Володимир Зеленський у Саудівській Аравії під час виступу на саміті Ліги арабських держав закликав світ допомогти захистити українців від російської агресії та "чесно поглянути" на війну. Він наголосив, що Україна ніколи не обирала війну — не захоплювала чужі землі, не анексувала їх, не займалася розграбуванням чужих ресурсів. Також глава держави закликав Саудівську Аравію допомагати у визволенні українців з полону РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.06.2023 11:28