Колаж TrueUA

Землю накрила сильна магнітна буря: скільки вона триватиме

Буря накрила Землю у понеділок, 22 січня, і триватиме до вівторка, 23 січня. У ці дні буде підвищена сонячна активність. Загалом це буде вже п'ята магнітна буря в Україні за січень. 

Про це повідомляє ресурс meteoagent.com.

На початку тижня Землю накрила потужна магнітна буря. Втім фахівці заспокоюють  буря буде не лише нетривалою, але й останньою у січні. Магнітна буря такої інтенсивності може викликати нудоту, головний біль та слабкість у метеочутливих людей.

Додамо, що геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності — К-індексу — від показника двох до дев'яти. Чим вище К-індекс, тим сильніший буря та її наслідки та вплив на людей і техніку.

Що таке магнітні бурі

Магнітна буря — це обурення геомагнітного поля нашої планети, яке може тривати від кількох годин до кількох діб. Утворюються такі явища, коли з околицями Землі стикаються обурені потоки сонячного вітру, а потім взаємодіють із магнітосферою.

Наслідки магнітних бур

Найбільший вплив магнітних бур відчувають люди похилого віку та ті, що мають хронічні хвороби. Найпоширеніші симптоми — це головний біль, підвищений тиск, прискорений пульс, втома, біль у м'язах, суглобах, іноді — у серці, запаморочення, нудота, загострення хронічних захворювань.

Як захиститися від впливу магнітних бур

У пікові дні магнітних бур лікарі радять відмовитися від сильних фізичних навантажень і менше перебувати на сонці. Також краще перенести магнітні коливання допоможе хороший сон. 

Важливо також пам'ятати про правила харчування — під час бур варто відмовитися від фаст-фуду, жирної їжі та алкоголю. Людям із хронічними хворобами медики радять носити з собою аптечку з необхідними ліками. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у січні 2024 року очікується серія магнітних бур, які можуть негативно вплинути на самопочуття. Пік сонячної активності припав на першу декаду місяця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Lifestyle, 22.01.2024 15:42