Колаж TrueUA

У січні 2024 року Землю накриють магнітні бурі: які дні будуть найбільш небезпечними

У січні 2024 року очікується серія магнітних бур, які можуть негативно вплинути на самопочуття. Пік сонячної активності припаде на першу декаду місяця.

Про це свідчить прогноз Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень (NOAA) США.

Календар на січень 2024 року

Сильні магнітні бурі очікуються: 3,4,5,8,9,10 січня.
Середні магнітні бурі очікуються: 1,2, 21, 27 січня.
Слабкі магнітні бурі очікуються: 7,11,12,13,14 січня.

Що таке магнітні бурі

Магнітна буря — це обурення геомагнітного поля нашої планети, яке може тривати від кількох годин до кількох діб. Утворюються такі явища, коли з околицями Землі стикаються обурені потоки сонячного вітру, а потім взаємодіють із магнітосферою.

Наслідки магнітних бур

Найбільший вплив магнітних бур відчувають люди похилого віку та ті, що мають хронічні хвороби. Найпоширеніші симптоми — це головний біль, підвищений тиск, прискорений пульс, втома, біль у м'язах, суглобах, іноді — у серці, запаморочення, нудота, загострення хронічних захворювань.

Як захиститися від впливу магнітних бур

У пікові дні магнітних бур лікарі радять відмовитися від сильних фізичних навантажень і менше перебувати на сонці. Також краще перенести магнітні коливання допоможе хороший сон. 

Важливо також пам'ятати про правила харчування — під час бур варто відмовитися від фаст-фуду, жирної їжі та алкоголю. Людям із хронічними хворобами медики радять носити з собою аптечку з необхідними ліками. 

Нагадаємо, на початку листопада Земля також перебувала "під ударами" геомагнітних штормів. Зокрема, 5 листопада К-індекс (градація потужності) бурі дорівнювала шести балам — це потужний геомагнітний шторм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Lifestyle, 01.01.2024 05:23