Колаж TrueUA

В Україні вдруге за день лунали сирени: у Росії знову злітав МіГ-31К

У понеділок, 22 січня, в Україні вдруге за день оголошували масштабну повітряну тривогу. Сирену лунали у всіх областях.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Зазначається, що масштабна повітряна тривога оголошена через зліт винищувача МіГ-31К у Росії. Військові попередили про ракетну небезпеку.

"Вся Україна — ракетна небезпека! Зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому "Саваслейка" Нижньогородської області. Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги!" — йдеться у повідомленні.

Інформація про пуски ракет чи вибухи поки не надходила.

 

Мапа з сайту alerts.in.ua

Оновлено 15:35

Військові оголосили про відбій повітряної тривоги.

Нові дані щодо виробництва Росією високоточних ракет

Днями представник Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький повідомляв, що станом на січень 2024 року Російська Федерація виробляє близько 115-130 стратегічних ракет та 100-115 ракет оперативно-тактичного класу. Їх виробництво не збільшилося за останні місяці. За його словами, Росія багато втратила саме внаслідок того, що її підприємства, які займались постачанням компонентів, перебувають під міжнародними санкціями. Тому зараз окупанти намагаються тримати певний стратегічний резерв. Як правило, це близько 30% від тих запасів, що в них є.

Нагадаємо, у ніч на 22 січня російські окупанти знову зробили спробу запустити по Україні безпілотними типу "Шахед". Проте їхня спроба виявилася неефективною. Усі вісім "шахедів" знищили зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 15:07