Фото: vsn.ua

"Жарти закінчились": у Волинському ТЦК пообіцяли відкривати вогонь на ураження у разі нападу на військових

Зловмисника, який вночі 27 серпня здійснив озброєний напад на пост охорони Луцького Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, буде покарано. Його вже розшукують правоохоронці.

Про це повідомила прес-служба Волинського обласного ТЦК та СП.

Зазначається, що військовослужбовці, які минулої ночі перебували на посту охорони, — це воїни із бойовим досвідом яких, після поранень перевели на службу до Луцького ТЦК.

"Всі вони — місцеві, які героїчно пішли захищати нашу землю із самого початку російського вторгнення. Вони отримали поранення і були переведені на службу в тил", — зауважили в ОК "Захід".

До того ж, як зауважили у командуванні, "всі любителі стріляти у військових" будуть покарані. Правоохоронні органи вже шукають зловмисника.

Крім того, наголошується, що ТЦК — це режимний обʼєкт. Відтак, у випадку загрози життю військовослужбовців — вони відкриватимуть вогонь на ураження.

"До особового складу всіх ТЦК доведено, що у випадку загрози життю слід відкривати вогонь на ураження. Жарти закінчились. Хотіли по закону? Буде все по закону", — резюмували в ОК "Захід".

Що відомо про напад на пост охорони Луцького ТЦК

У ніч на вівторок, 27 серпня, у Луцьку Волинської області невідомий відкрив вогонь по військових. Внаслідок інциденту один військовий отримав поранення. 

За даними правоохоронці, пораненого військового доставили у лікарню. Нападник після перестрілки втік у невідомому напрямку.

У поліції вже розпочали кримінальне провадження за фактом посягання на життя військовослужбовця згідно зі ст. 348 Кримінального кодексу України. Нападнику може загрожувати позбавлення волі на строк від дев'яти до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, на Хмельниччині офіцер територіального центру комплектування та соціальної підтримки пообіцяв військовозобов’язаному виготовити військово-обліковий документ і довідку про проходження військово-лікарських комісій. Свої послуги він оцінив у 40 000 гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.08.2024 20:43