Жінки в Саудівській Аравії отримуватимуть смс про розлучення

09 СІЧНЯ 2019 11:52

Жінки в Саудівській Аравії тепер будуть отримувати смс-повідомлення про розлучення з чоловіком. Новий закон повинен покласти край практиці розлучень без відома дружини, повідомляє Euro News.

«Після прийняття рішення суди повідомлять жінок про видачу офіційних свідчень, пов'язаних з їх сімейним статусом, за номером телефону, зареєстрованому в системі», - йдеться в повідомленні Міністерства юстиції.

Жінки також можуть самостійно запросити інформацію про те, чи перебувають вони в шлюбі, або ознайомитися з деталями свідоцтва про розлучення. Відомство стверджує, що це допоможе жінкам захистити свої права, але активісти кажуть, що це просто «технічна міра».

Головною проблемою залишається те, що жінки в Саудівській Аравії все життя знаходяться під опікою чоловіка. Це може бути батько, чоловік або навіть син. Опікун дає дозвіл на зміну паспорта, подорожі за кордон, медичні процедури і навіть звільнення з в'язниці.

Влада Саудівської Аравії заявляє, що новий закон пов'язаний з курсом на поступову реформацію патріархальних підвалин Королівства. Раніше жінкам дозволили сідати за кермо автомобіля, ходити на стадіони і займатися в бійцівських клубах.

 

На сьогоднішній день в ув'язненні перебувають мінімум вісім мешканок Саудівської Аравії, які виступають за скасування чоловічого опікунства. Всі найбільш впливові право-захисниці зараз або перебувають у в'язниці, або борються за права жінок Саудівської Аравії з-за кордону.

Суспільство, 09.01.2019 11:52