Жителі Кемерова вимагають відповідей!

27 БЕРЕЗНЯ 2018 16:25

Жителі Кемерова вимагають розповісти правду про пожежу в торговому центрі «Зимова вишня» і назвати точну кількість загиблих. До будівлі обласної адміністрації на стихійний мітинг прийшли сотні людей. Багато закликали до відставки влади.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

За офіційними даними, жертв трагедії - 64, в тому числі 41 дитина. У лікарнях перебувають 12 осіб, ще 55 постраждали лікуються амбулаторно.  

Учасники мітингу:  

«Написали, що 200 чоловік вивели. Кого вони вивели? 200 самі вийшли. А решта задихалися на третьому і четвертому поверсі. Ось і все».  

«Загинуло дуже багато дітей. І вони загинули саме через безвідповідальність керівництва. Я проїжджала повз о 16:20, коли тільки все починалося. Я навіть уявити не могла, що це буде такого масштабу. І найбільше мене вражає те, що вони замовчують правду».  

Тим часом повідомляється, що в штаб, створений родичами жертв пожежі, надійшла інформація про 85 осіб, які, ймовірно, зникли безвісти, в тому числі 70 дітей.  

Глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін повідомив, що пріоритетною версією причин пожежі залишається замикання електропроводки.  

Стало відомо, що згорілий торговий центр був введений в експлуатацію без узгодження МНС, а пожежна сигналізація не працювала з 19 березня.

 

Світ, 27.03.2018 16:25