Жорстка міграційна політика призводить до загибелі людей в Середземномор'ї

27 ЛИСТОПАДА 2017 12:54

Середземномор'є – найнебезпечніший кордон в усьому світі. До такого висновку прийшли автори нового дослідження Міжнародної організації з міграції (МОМ). За їхніми даними, починаючи з 2000 року, в спробі дістатися для Європи там загинули або пропали безвісти 34 тисяч людей. Причому, автори стверджують, що реальні цифри, швидше за все, вище. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

Вони відстежують міграційні тенденції, починаючи 70-х років. Представник МОМ Хорхе Галіндо зазначає, що масштаби міграції зростають, особливо в останні роки.

«У доповіді говориться, що потоки нелегальних мігрантів збільшилися. Це пов'язано з посиленням політики в області міграції в ряді європейських країн », - заявив Хорхе Галіндо.

Автор доповіді професор Філіпа Фаркес попереджає про наслідки такої політики. «Цілі зупинити міграцію і покінчити із загибеллю людей в Середземномор'ї можуть виявитися взаємовиключними, - зазначив він. - Коли закриваються короткі і відносно безпечні маршрути, люди будуть намагатися дістатися до мети більш довгим і більш небезпечним шляхом, а це загрожує загибеллю мігрантів в море». 

Світ, 27.11.2017 12:54