Зловмисники викрали «боржника» та вимагали викуп 500 тис. гривень

05 ЖОВТНЯ 2017 21:25

Кіберполіція затримала зловмисників, які викрали чоловіка та вимагали у нього пів мільйона гривень. Гроші вони вимагали нібито за сплату «боргу», інформує TrueUA.

«До реалізації злочинної схеми також були задіяні працівники правоохоронних органів спеціального призначення. Вони допомагали зловмисникам у отриманні інформації, щодо місця перебування потерпілого. Наразі триває збір доказів щодо їх причетності до вчинення злочину. За фактом вчиненого кримінального правопорушення поліцейські розпочали кілька кримінальних проваджень», – повідомляється на сайті Кіберполіції.

Також зазначається, що затримані займались шахрайством з банківськими картками, так званим «скіммінгом». Працівникам кіберполіції під час документування злочинної діяльності шахраїв стало відомо, що вони планують вчинити ще один злочин – викрадення людини з метою отримання грошей.

«Зловмисники викрали чоловіка у місті Рівне. Звідти вони переправили його автомобілем у Київську область, де методом тортур та фізичного насилля вимагали у нього пів мільйона гривень. Гроші потерпілий, нібито, заборгував одному із учасників злочинної групи»,– йдеться на сайті.

Під час спецоперації, яку було проведено із залученням спецпризначенців, заручника було звільнено. У будинку, де його утримували, поліцейські затримали і одного із учасників угрупування. Іншого затримали у Києві за місцем проживання. Поліцейські встановили, що він раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення різного роду злочинів.

Події, 05.10.2017 21:25