Фото: ДБР

"Змушував солдатів будувати собі маєток": колишній військком із Закарпаття може загриміти на 12 років за ґрати

Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило розслідування щодо колишнього начальника одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ярослава Дмитрука.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДБР.

За даними слідства, він змушував солдатів будувати йому приватний маєток. Обвинувальний акт вже направили до суду.

Зазначається, що у серпні 2023 року представники ДБР у взаємодії з Нацполіцією викрили військкома із Закарпаття. За версією слідства, підозрюваний у службовий час використовував солдатів для будівництва приватного маєтку. 

"На будівництві постійно працювали п’ятеро солдатів. Ще один підлеглий за погодженням з керівником замість служби займався підприємницькою діяльністю. Попри це усі військові отримували матеріальне забезпечення від держави. Таким чином їм було безпідставно нараховано і виплачено понад 500 тисяч гривень",  йдеться у повідомленні.

 судитимуть колишнього військкома із Закарпаття

Фото: ДБР

Колишнього військового комісара обвинувачують у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Правоохоронці зазначають, що фігуранта було звільнено з займаної посади, суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 800 тисяч гривень застави.

"Вирішується питання про відшкодування завданих державі збитків. На фігуранта також складено адмінпротокол про корупцію", наголошують у ДБР.

Нагадаємо, рівненський військком, який побив солдата, залишився без майна на 52 мільйона гривень: нерухомість та автівки передали державі. Розслідування щодо протиправної діяльності посадовця розпочалося ще у липні 2023 року через побиття ним підлеглого солдата, який погрожував викрити злочинну діяльність чиновника. Під час розслідування ДБР виявило чимало нерухомості та транспорту зареєстрованих на далеких родичів посадовця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.02.2024 13:32