Тайсон Ф'юрі й Олександр Усик. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Знаменитий боксер пояснив, чому Усик відлупцює Ф'юрі у чемпіонському поєдинку

Екс-чемпіон світу в трьох вагових категоріях Дюк Маккензі віддає перевагу Олександру Усику в бою над Тайсоном Ф'юрі. Він переконаний у перемозі українця за очками.

Про це повідомляє Talksport. Легенда британського боксу очікує, що Усик рано прочитає Ф'юрі, зведе його старання нанівець, а потім перевершить його на дистанції.

Деякі члени боксерської спільноти вважають, що Тайсон буде просто занадто великим для Усика, коли вони поб'ються у Саудівській Аравії 18 травня за абсолютного чемпіона світу у важкій вазі.

Проте Маккензі, колишній чемпіон світу у трьох вагових категоріях та ветеран 46 професійних боїв, очікує, що боксерський IQ Усика стане переломним у поєдинку.

"Усик переможе. Я ненавиджу лити холодну воду на чийсь парад, але для мене Усик переможе, тому що він набагато досконаліший боєць з усякого погляду", — сказав він talkSPORT Fight Night.

Маккензі сумнівається, що Ф'юрі боксував з кимось на кшталт нього, і Усик буде готовий до цього бою, а Олександр Усик, ймовірно, "зможе вистояти практично проти будь-якого важковаговика, який коли-небудь жив".

"Його IQ на рингу, він дуже інтелектуальний, дуже розумний, він чудово б'є, відмінно розраховує час, він може звести нанівець розміри більших хлопців. Я думаю, що він зробить це проти Ф'юрі: він може звести нанівець свій розмір і позбавити його різниці в розмірах, зайшовши в центр, залишаючись у кишені, працюючи над ним і, можливо, виснажуючи його — ось як я бачу цей бій", — сказав Маккензі.

Знаменитий боксер також запевнив, що за 12 раундів Олександр Усик буде надто сильним для Тайсона Ф'юрі з погляду швидкості роботи. Розповідаючи про те, що Ф'юрі вносить у гру, Маккензі додав: "Ф'юрі можна прочитати, ви знаєте, що він збирається зробити".

"Він буде використовувати свою вагу, свій зріст, він намагатиметься спертися на тебе, зіпсувати тебе, відштовхнути назад, якщо зможе возитися, завдавати ударів, складати невеликі комбінації, а потім просто продовжувати спиратися на тебе. Ви можете прочитати це досить легко, я думаю, що Усік може прочитати це досить легко. Отже, за мої гроші, якщо ви можете прочитати Тайсона Ф'юрі, ви зможете перемогти його", — сказав легендарний боксер.

Бій Усик — Ф'юрі перенесено

Бій Усика та Ф’юрі мав відбутися 17 лютого, але через розсічення британця його відклали. Згодом з'явилась офіційна заява організаторів, що поєдинок між українським та британським боксером пройде 18 травня в Ер-Ріяді.

Раніше Ф'юрі зробив офіційну заяву щодо травми. Він перепросив у всіх причетних до організації бою і вболівальників, а також пообіцяв працювати над якомога швидшим поверненням у ринг.

Команда Усика стримано відреагувала на травму суперника. Оточення українця припустило екстрену організацію титульного бою для свого клієнта. Найімовірнішим опонентом на той час розглядався обов'язковий претендент на пояс IBF Філіп Хрговіч із Хорватії.

Своєю чергою хорватський супертяж Агрон Смакічі відреагував на інцидент, який стався під час спарингу з чемпіоном WBC Тайсоном Ф’юрі, в якому британець отримав розсічення. Він запевняє, що удар був у межах правил.

Нагадаємо, британський супертяж Ентоні Джошуа після яскравої перемоги над екс-чемпіоном UFC Френсісом Нганну хоче провести бій за звання абсолютного чемпіона світу. Одним із потенційних його суперників може стати чемпіон з України Олександр Усик.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 08.04.2024 13:14