Фото: сайт WBA

Скандальний епізод бою Усик — Дюбуа: боксерська асоціація оголосила вердикт

З'явилась офіційна позиція Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) щодо скандального епізоду в чемпіонському бою Олександра Усика проти Даніеля Дюбуа. Український боксер здобув чесну перемогу над британським супертяжем.

Відповідне повідомлення з'явилось на офіційному сайті організації.

"Олександр Усик залишається чемпіоном Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) у надважкій вазі після перемоги над Даніелем Дюбуа технічним нокаутом у дев'яти раундах цієї суботи на стадіоні у Вроцлаві, Польща", — йдеться у повідомленні.

Також WBA наголосила, що Усик вдруге зберіг свій золотий пояс, а також титули WBO та IBF після чудового виступу, в якому він працював з розумом і точністю, щоб здобути перемогу.

"Усик показував гарний бокс, покладався на джеб і роботу ніг, щоб домінувати над Дюбуа, який не полегшив йому цей вечір і пішов віч-на-віч з чемпіоном, але, зрештою, не зміг досягти своєї мети", — додали у WBA.

Рефері прийняв правильне рішення

Всесвітня боксерська асоціація наголосила, що у бою був драматичний момент, коли Дюбуа завдав удару нижче пояса, від якого Усик впав на настил рингу. 

"Область, в яку він потрапив, викликала суперечки про законність удару, але рефері ухвалив, що удар припав у зону нижче пояса, і дав Усику необхідний час на відновлення, щоб продовжити бій. Отримавши незаконний удар, українець змінив своє ставлення і став діяти трохи агресивніше, щоб здобути два нокдауни в бою і перемогти в дев’ятому раунді", — йдеться у повідомленні WBA.

Тепер в активі 36-річного Усика 21 перемога (14 — нокаутом) у 21 поєдинку. П'ять із них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

Для 25-річного Дюбуа поразка від Усика стала другою в кар'єрі. Також на його рахунку 19 перемог (18 — нокаутом).

Нагадаємо, що українець Усик різко відреагував на претензії команди Дюбуа щодо бою-реваншу. Представники британця після бою заявили про те, що Дюбуа нібито не бив українця нижче пояса і нібито ця помилка стала визначальною. Водночас українець відмовився надати другий шанс супернику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2023 19:05