Фото ілюстративне. Джерело: ukrinform

Зниклі безвісти за особливих обставин: у МВС озвучили цифру військових і цивільних цієї категорії

Зараз в Україні вважаються безвісти зниклими за особливих обставин майже 15 тисяч військовослужбовців і 11 тисяч цивільних мешканців. Правоохоронці ведуть відповідний реєстр та ставлять на облік дані про кожного зниклого безвісти.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Нині понад 26 тисяч осіб перебувають у розшуку як зниклі безвісти за особливих обставин. Із них 11 тисяч — це цивільні, майже 15 тисяч — військові", — сказав він.

Тимченко зазначив, що правоохоронці ведуть відповідний реєстр та ставлять на облік дані про кожного зниклого безвісти. Зокрема, МВС співпрацює з Нацполіцією та Головним управлінням розвідки, які опікуються координацією пошуку.

Він також повідомив, що наразі майже 9 тисяч сімей отримали виписки з Єдиного реєстру або зниклих безвісти.

У вересні Кабмін вніс корективи у процедуру пошуку зниклих безвісти. Раніше цим займалося Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, але тепер це доручили МВС.

При цьому сам розшук безвісти зниклих захисників буде проводити Генштаб ЗСУ. Військові створюють спецгрупи, які має погоджувати Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Нагадаємо, що Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розробило алгоритм дій для допомоги родинам зниклих безвісти. Серед найбільш поширених запитань, що турбують українців є взаємодія родин зниклих із територіальними центрами комплектації та соціальної підтримки, отримання інформації про слідчого, який веде кримінальне провадження, оформлення грошового забезпечення зниклого безвісти військовослужбовця, отримання витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 13:42