Знищення комплексу С-400 "Тріумф" у Криму: Данілов заявив, що ЗСУ вдарили по окупантах "новою ракетою"

Збройні сили 23 серпня вдарили по російських позиціях на території тимчасового Криму сучасною українською ракетою. Тоді вдалося знищити пускову установку зенітно-ракетної системи С-400 "Тріумф".

Про це в ефірі Українського Радіо розповів секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов. 

Він зазначив, що ракета була "нова й абсолютно сучасна" і наголосив, що це розробка українського оборонно-промислового комплексу в рамках програми, започаткованої 2020 року.

"Так, це наш новий виріб, який показав себе абсолютно бездоганно", — сказав Данілов.

Знищення комплексу С-400 "Тріумф" у Криму

У середу, 23 серпня, у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Удару зазнав ракетний комплекс С-400 "Тріумф". Знищено техніку, що перебувала поблизу, а також особовий склад у ній.

У розвідці кажуть, що внаслідок вибуху повністю знищено саму установку, а також встановлені на ній ракети та особовий склад, який там перебував. Наголошують, що росіяни мають небагато установок С-400, оскільки це відносно нова розробка. Водночас представник Головного управління розвідки Андрій Юсов зазначив, що ракетні комплекси С-400 є візитною карткою російської ППО, тож така втрата для армії РФ є відчутною. 

Знищення комплексу С-400 "Тріумф" у Криму

Скріншот з соцмереж

Нагадаємо, вранці 23 серпня повідомляли про вибухи не лише у Криму, а й в окупованому Донецьку. Там, у центрі міста, виднівся дим. Окупаційна влада інцидент не коментувала.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2023 13:47