Фото: ДБР

Зривали українські прапори: ДБР повідомило про підозру в держзраді правоохоронцям на Запоріжжі

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру чотирьом колишнім правоохоронцям з селища Якимівка Мелітопольського району Запорізької області. Їх підозрюють у державній зраді.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Правоохоронці встановили, що в перші дні окупації селища російськими військами фігуранти намагалися сподобатися окупантам. Вони спочатку стали зривати прапори та герби України, замальовували державні символи. Потім зрадники збирали та надавали росіянам перелік місцевих правоохоронців, учасників АТО/ООС. 

Пізніше вони працевлаштувались до фейкового правоохоронного органу — "Управління внутрішніх справ по Мелітополю та Мелітопольському району". Зараз зрадники агітують населення до співпраці з ворогом, проводять обшуки та вилучають майно у місцевого населення.

"Всім чотирьом особам заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна", — повідомили в правоохоронному відомстві.

Нагадаємо, ДБР завершило досудове розслідування щодо колишньої ревізора-інспектора одного з відділів Державної податкової служби в Донецькій області. Жінка після захоплення Маріуполя працювала на окупантів та відбирала у місцевих підприємців гроші.

Раніше ми писали, що Амур-Нижньодніпровський районний суд міста Дніпро визнав винним колишнього правоохоронця Маріупольського району Донецької області у державній зраді. Після затримання він проведе 15 років за ґратами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 16:41