Фото: Pixabay

В Україні судитимуть податківицю з Маріуполя, яка відбирала гроші у підприємців для окупантів

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо колишньої ревізора-інспектора одного з відділів Державної податкової служби в Донецькій області. Жінка після захоплення Маріуполя працювала на окупантів та відбирала у місцевих підприємців гроші.

Як повідомили у прес-службі відомства, обвинувальний акт направлено до суду.

Вказується, що одразу після початку тимчасової окупації Маріуполя працівниця податкової активно підтримала загарбників та обійняла посаду начальника відділу аудиту в фейковому органі окупантів, який відповідає за збирання грошей з населення.

"Вона особисто телефонувала підприємцям та переконувала їх у необхідності стати на облік у так званих органах доходів і зборів "ДНР. Зрадниця погрожувала, що без цього обліку підприємці не зможуть продовжувати вести свою діяльність у Маріуполі. Також фігурантка брала участь у створенні пропагандистських матеріалів для РФ", — зазначили у ДБР й наголосили, що екс-працівниця податкової обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Їй загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше колишня працівниця правоохоронних органів отримала заочну підозру від Державного бюро розслідувань. Вона допомагала агресору викрадати дітей на окупованій території Запоріжжя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2023 03:19