Фото: 28 ОМБр

ЗСУ четвертий день поспіль наступають під Бахмутом: що ускладнює процес

Наступальні дії на Бахмутському напрямку тривають вже четвертий день. Українські військові щодня мають поступове, але впевнене просування по флангах.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, у саме місто Бахмут Збройні сили України станом на сьогодні не заходили. Маляр зауважила, що під час планування наступальних дій на сході наші військові також враховували факт конфлікту між ПВК "Вагнера" та чинною російською владою. 

Посадовиця пояснила, що звільнення Бахмутського напрямку має свою особливість, яка ускладнює процес. 

"Місцевість Бахмута і передмістя має розвинуту систему інженерних укріплень та розгалужену мережу опорних пунктів. Все це свого часу готувалось нашими військовими та місцевою владою для оборони, власне що і допомогло так довго її тримати. Але зараз ці укріплення й опорні пункти зайняв ворог, тому щоб звільнити ці землі треба дещо більше зусиль і терпіння", — зауважила Маляр.

Нагадаємо, Міністерство оборони Великої Британії заявляло, що українські війська зосередили контрнаступальні операції навколо Бахмута Донецької області. Сили оборони досягли певних успіхів на цьому напрямку. Під час наступальних дій за участю кількох бригад ЗСУ просунулись як на північному, так і на південному флангах міста.

Також ми повідомляли, що українські військові провели успішний штурм позицій окупантів в районі Курдюмівки поблизу Бахмута. Унаслідок успішних наступальних дій ворожий батальйон був розгромлений.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 27.06.2023 17:56