Фото: armyinform.com

Просування ЗСУ і зменшення активності ворога: у Міноборони розповіли про ситуацію в Бахмуті

Протягом доби 22 травня активність наступальних дій російських загарбників на Бахмутському напрямку дещо знизилась. Проте кількість обстрілів залишається стабільно високою.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За словами посадовиці, у самому місті Бахмут бої зменшились. Ворог продовжує зачистку районів, взятих під свій контроль. 

"Наші війська контролюють південно-західну околицю міста в районі "Літак". По флангах на півночі й півдні від Бахмута в нас є незначне просування", — поінформувала Маляр.

У передмісті також тривають бої, ворог намагається зайняти вигідні позиції, але, за словами заступниці Міноборони, йому це не вдається.

"На певних ділянках ворог в обороні. Має великі втрати", — додала вона.

У неділю, 21 травня, президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України продовжують контролювати Бахмут. Водночас командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський повідомив, що окремі підрозділи ЗСУ наближаються до оперативного оточення міста. Він наголосив, що щодня наші воїни продовжують просуватися на флангах у передмісті Бахмута.

Американська газета The New York Times показала з висоти пташиного польоту вщент знищений росіянами Бахмут. Автори зауважили, що кадри зроблено 19 травня за допомогою безпілотника. Дрон зафіксував обпалені будівлі, зруйновані школи та вкриті вирвами парки, де колись було мирне місто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2023 10:37