Фото: armyinform.com

У Міноборони розповіли про плани армії РФ на Бахмутському напрямку

Російські загарбники проводять мобілізаційні заходи для укріплень своїх позицій на Бахмутському напрямку. Резервів особового складу у РФ дуже багато.

Таку заяву зробила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

"Росіяни дійсно поповнюють свій особовий склад і навіть зараз, якщо ми говоримо про бої за фланги, тому що ключова цінність зараз там, то вони дійсно підтягують туди свої війська. Тобто росіяни не залишають своєї мети повністю просуватися по Бахмутському напрямку, а не тільки по самому місту. Те, що у них можуть бути проблеми з особовим складом та підготовка... Я раджу не плекати ілюзій з цього приводу. Ключове — незалежно від того, скільки вони часу витратять на підготовку, резервів особового складу у них дуже багато. Просто тому, що ця країна значно більша за кількістю населення", — сказала вона.

Маляр також зазначила, що ворогу не вдається просунутися вглиб території України. Це, за її словами, свідчить про те, що ЗСУ, попри перевагу ворогів у кількості людей, у кількості озброєнь, їх не пропускають. Наші захисники потужно й міцно тримають рубежі оборони.

"Звісно, що це дуже важкі й запеклі бої. У якісь дні ворог просувається, потім ми ці позиції забираємо. Потім ворог знову може просунутися. І це, як ми зараз бачимо по Бахмуту, що ворогу вдалося більшу частину міста взяти під контроль, але завдяки тому, що наші ЗСУ зберігають контроль у районі "Літака", у разі зміни ситуації — ми фактично зберігаємо вхід у це місто. А ситуація обов'язково зміниться", — додала заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, російські загарбники вже рік намагаються захопити Бахмут Донецької області, однак їхні спроби є марними. У боях за це місто Росія втратила понад 100 тисяч своїх військових. Через неможливість взяти під контроль місто, окупанти його стирають з лиця землі. У неділю, 21 травня, у Мережі опублікували фото оператора дрона із позивним "Єнот" із 93-ї ОМБр "Холодний Яр", на яких з висоти пташиного лету зафіксовано, який вигляд має зруйнований російськими окупантами Бахмут.

21 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України продовжують контролювати Бахмут. Водночас командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський повідомив, що окремі підрозділи ЗСУ наближаються до оперативного оточення міста. Він наголосив, що щодня наші воїни продовжують просуватися на флангах у передмісті Бахмута.

За даними Інституту вивчення війни, контратаки Збройних сил України поблизу Бахмута усунули загрозу російського оточення українських сил. Це змусило війська РФ виділити ресурси для захисту від обмежених та локальних українських наступальних операцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2023 12:01