Фото: Military Media Center

Генерал Сирський заявив, що ЗСУ близькі до взяття Бахмута в тактичне оточення

Українські військові контролюють невелику частину Бахмута. А окремі підрозділи наближаються до оперативного оточення міста. 

Про це заявив командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський в коментарі Military Media Center.

Бійці ЗСУ зараз контролюють незначну частину Бахмута. Але значення оборони міста не втрачає своєї актуальності.

"Це надає нам можливості входу в місто в разі зміни обстановки. А це неодмінно відбудеться", — заявив Сирський.

Він зазначив, що ЗСУ фактично наближаються до взяття міста у тактичне оточення. Щодня наші воїни продовжують просуватися на флангах у передмісті Бахмута.

"Завдяки цьому ми зможемо контролювати всі висотні будівлі, зайняті, ворогом і поступово їх знищувати. Це позбавляє ворога контролю за підступами до міста і дає нам певні тактичні переваги", — пояснив командувач.

Нагадаємо, Росія втратила у боях за Бахмут вже понад 100 тисяч своїх військових. Ці втрати армії РФ буде важко компенсувати

Відомо, що заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що російським загарбникам не вдалось оточити Бахмут. Вороги втратили частину панівних висот довкола міста.

За даними Інституту вивчення війни, контратаки Збройних сил України поблизу Бахмута усунули загрозу російського оточення українських сил. Це змусило війська РФ виділити ресурси для захисту від обмежених та локальних українських наступальних операцій.

У неділю, 21 травня, президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України продовжують контролювати Бахмут. Місто практично стерте з лиця землі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.05.2023 16:38