Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ оточують росіян на Курщині та готуються до тривалих боїв, — WSJ

У Курській області Україна розширює своє вторгнення. Наразі українські воїни хочуть оточити близько 3000 російських солдатів. 

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними видання, після підриву ЗСУ трьох важливих мостів у Курській області, російські окупанти в районі річки Сейм залишилися відрізаними від ліній постачання озброєння.

"Тепер, коли ми підірвали три їхні мости, це лише питання часу, коли цей котел для них закриється", — сказав WSJ командир розвідувального підрозділу 14-го полку з позивним "Хорват".

Українські бійці також розповіли, що окупанти поспіхом відправляють у цю зону людей, яких тільки можуть знайти. Наразі на Курщині перебувають навіть морські піхотинці з Чорноморського флоту Росії. До того ж Міноборони країни-агресора оголосило про створення трьох нових військових формувань, які повинні будуть захищати Курську область і сусідні регіони.

Водночас за словами генерал-майора у відставці австралійської армії Міка Райана, Україна прагне не глибшого просування на Курщині, а збільшує ширину своєї операції в Росії.

"Вони утримують більш захищену місцевість, яка ближче до України і яку легше підтримувати", — пояснив він.

Своєю чергою старший науковий співробітник Центру Карнегі Росія-Євразія Тетяна Станова вважає, що у Кремлі поки немає паніки щодо ситуації на Курщині. Навпаки ж диктатор Путін вважає, що наступ ЗСУ не має великого впливу на його плани щодо окупації Донеччини. 

"Однак, українська операція завдала удару по обіцянці Путіна, що війна, яку він називає "спеціальною військовою операцією", буде обмежена Україною і матиме мінімальний вплив на життя пересічних росіян. Дехто з українського військового командування вже давно стверджує, що змусити росіян відчути війну має бути ключовою частиною стратегії Києва, оскільки це посилює тиск на Путіна з метою її припинення", — пише WSJ.

Нагадаємо, раніше аналітики ISW повідомляли, що Кремль запустив інформаційну кампанію, спрямовану на те, щоб виправдатися перед своєю внутрішньою аудиторією за те, що Росія надає перевагу збереженню ініціативи на Сході України, а не негайному витісненню українських військ з Курської області. За словами фахівців, на сьогодні влада країни-агресорки намагається налаштувати росіян на ухвалення обмеженої української присутності в Курській області як "нової норми".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2024 13:59