ЗСУ проведуть навчання «Непохитна стійкість-2017, — Віктор МУЖЕНКО

02 ВЕРЕСНЯ 2017 10:36

Збройні Сили України у вересні цього року проведуть низку командно-штабних навчань із залученням військ та оперативних резервів, головним з яких стануть стратегічні КШН «Непохитна стійкість-2017», інформує TrueUA.

Про це у своєму виступі перед слухачами та викладацьким складом Національного університету оборони України імені Івана Черняховського з нагоди початку нового навчального року повідомив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор МУЖЕНКО.

– З 12 по 15 вересня буде проведено стратегічне командно-штабне навчання з органами військового управління, військами (силами) “Непохитна стійкість-2017”. Його метою ми розглядаємо нарощення спроможностей органами військового управління здійснювати управління військами (силами) в ході перегрупування, ведення оборонних, стабілізаційних та бойових дій, – сказав начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України.

За його словами, перед цим відбудеться логістичне навчання, метою якого є удосконалення системи планування та всебічного забезпечення угруповань військ (сил) та управління залученими силами і засобами в ході стратегічного розгортання Збройних Сил та відсічі збройної агресії на загрозливих напрямках.

– Ми завершимо повний цикл оперативного планування застосування угруповань військ (сил). Крім того, буде проведено тренування сил і засобів територіальної оборони держави з розгортанням штабів територіальної оборони, – наголосив генерал армії України Віктор МУЖЕНКО.

Події, 02.09.2017 10:36