Фото ілюстративне. Джерело: 80 десантно-штурмова бригада

ЗСУ розпочали бій за Токмак, — CBS News

Українські військові подолали російське мінне поле та розпочали бій за звільнення Токмака на Запоріжжі. Це місто є важливим бар'єром на шляху до тимчасово окупованого Мелітополя, який є логістичним центром для росіян.

Про це повідомляє CBS.

Офіційний представник США заявив журналістам, що українські сили подолали російське мінне поле на північ від Токмака. Наразі бійці ЗСУ ведуть бій із першою лінією російської оборони, яка утримує місто.

"Одна з цілей контрнаступу України — просунутися на південь через потужні російські укріплення, щоб повернути Мелітополь, який називають воротами до Криму. Це місто також є життєво важливим російським транзитним вузлом на даному напрямку", — йдеться у статті.

Журналісти зазначають, що звільнення Токмака, та подальший контрнаступ до Мелітополя стане непростим завданням для українських військових. 

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) запевнили, що Збройні сили України мають багато варіантів перерізання критично важливих російських наземних шляхів сполучення вздовж північного узбережжя Азовського моря. Український контрнаступ буде тривалою та "нелінійною" серією операцій. Аналітики відреагували на матеріал The Washington Post. 17 серпня американська газета повідомила, що, за оцінкою розвідувальної спільноти Штатів, українські військові в ході контрнаступних дій цьогоріч не дійдуть до окупованого Мелітополя в Запорізькій області, і не досягнуть своєї основної мети — перерізати російський сухопутний коридор у Крим. Експерти ISW переконують, що "передчасно робити оцінки" щодо успіху українських операцій. Вони наразі ще тривають на кількох напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2023 09:44