Бомбардувальник Ту-95. Фото: росЗМІ

ЗСУ зафіксували активність шести російських бортів Ту-95МС: військові звернулись до громадян

У Росії 19 серпня зафіксовано активність шести бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому "Оленья" Мурманської області. Військові закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Про це у Telegram-каналі повідомили Повітряні сили Збройних сил України. Військові зазначили, що ворожі літаки здійснюють політ у південно-східному напрямку.

"У разі ракетної загрози та пусків крилатих ракет повідомимо додатково. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!" — звернулись до громадян Повітряні сили.

У моніторингових групах повідомляють про передислокацію Ту-95МС з аеродрому "Оленья" на аеродром "Енгельс". Там зазначили , що існує ймовірність фактичних або імітаційних пусків крилатих ракет з району Саратовської області.

Нагадаємо, у ніч на 18 серпня ворог атакував Україну балістичними, крилатими та керованими авіаційними ракетами, а також ударними БпЛА. Усього росіяни випустили 16 повітряних цілей, збити нашим військовим вдалося 13 — у межах Київської, Сумської та Полтавської областей. На Київщині внаслідок обстрілу пошкоджено 50 будинків та лінії електропередач.

Також 19 серпня вночі у Києві та низці областей оголошували повітряну тривогу. Небезпека була пов'язана із загрозою ударних безпілотників типу "Шахед".

Варто зазначити, що станом на ранок 19 серпня Російська Федерація не виводила носії "Калібрів" в Акваторії Чорного та Азовського морів.

За даними Повітряних сил, у ніч на 19 серпня російські окупанти завдали удару по території України 11 безпілотниками типу Shahed. Силам протиповітряної оборони вдалось ліквідувати усі ворожі об'єкти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 12:14