Aspark Owl - перший в світі електричний суперкар, здатний розганятися до 100 км/год менш ніж за 2 секунди

21 ЛЮТОГО 2018 12:11

У минулому році на Франкфуртському автосалоні невелика японська компанія Aspark представила широкий електричний суперкар власної розробки, який є першим електричним суперкаром, якому дозволено пересуватися по суспільних дорогах і який може розганятися до 100 кілометрів на годину за дві секунди часу.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Daily Mail.  

Двигун повнопривідного автомобіля Aspark Owl має потужність в 430 кінських сил, він забезпечує 563 фунта на фут крутного моменту, а вага автомобіля становить всього 860 кілограм.  

І нещодавно представники компанії Aspark опублікували нове відео, яке демонструє розгін електричного суперкара Aspark Owl до 100 кілометрів на годину всього за 1.921 секунди.   

Відзначимо, що це швидше, ніж можуть розганятися до такої ж швидкості гоночні автомобілі Formula 1, і, судячи з усього, рекордний заїзд був проведений десь на задвірках заводу, на якому і був зібраний цей автомобіль.  

Незважаючи на наданий відеоролик, багато експертів висловили свої сумніви в достовірності того, що відбувається.   

По-перше, на відео не показаний в окремому кадрі спідометр автомобіля і не приведено даних записів його швидкості, вироблених за допомогою будь-яких інших приладів.   

По-друге, майданчик, на якому проводився заїзд, занадто малий, щоб на ній можна було розігнати, нехай і за дві секунди, автомобіль до 100 кілометрів на годину, а потім загальмувати його до повної зупинки. І ще було помічено, що автомобіль був «взутий» в швидкісні гладкі гоночні покришки, які ніяк не сприяють різкому прискоренню.  

Будемо сподіватися, що якщо все показане на відео є правдою, то незабаром представники компанії Aspark проведуть офіційну демонстрацію можливостей свого творіння, виконаного за всіма правилами, що дозволить їм остаточно розставити всі крапки над «i».

Відео:

https://www.youtube.com/watch?v=7H6uhtbwx1k

 

 

Відео, 21.02.2018 12:11