Let Glass – «розумні» окуляри з підтримкою асистента Alexa

08 ГРУДНЯ 2017 15:26

Куди тільки не вбудовували голосового помічника Alexa… Здавалося б, на кавоварках і інших пристроях все і закінчиться, але ні!  

Тепер йому знайшли нове застосування - зовсім скоро він буде «сидіти» в смарт-окулярах від стартапу Let Glass, передає TrueUA з посиланням на You Tube  

Розробники обіцяють перетворити звичайні окуляри в розумний гаджет, за допомогою якого можна керувати смартфоном, різними домашніми пристроями, наприклад пилососом або холодильником, а також дзвонити і включати або вимикати музику.  

Дуже важлива перевага цих окулярів полягає в тому, що в першу чергу це дійсно окуляри, які допоможуть людям, чий зір далекий від стовідсоткового, бачити краще. А вже вся ця розумна начинка з Alexa на чолі - це як би так, приємний додаток.  

Управляти окулярами можна не тільки за допомогою голосу - тут є можливість налаштувати і тактильний інтерфейс, що особливо важливо для деяких людей, які не люблять тріпатися зі всякими ботами-асистентами.   

Якщо клієнт живе в країні, де є підтримка сервісів Amazon, то йому пощастить подвійно, адже за допомогою окулярів він зможе дізнатися новини, робити замовлення через Інтернет, управляти домашніми приладами і виконувати ще цілу купу всяких потрібних дій.  

Крім того, окуляри можна використовувати й як гарнітуру. Модний аксесуар буде передавати звук завдяки кістковій провідності, а голос співрозмовника буде звучати прямо в голові користувача - досить популярна нині практика.   

Для тих, кому і цього мало, всередину оправи вбудували ще й акселерометр, так що, крім усього іншого, власник зможе ще й відслідковувати, наскільки він рухливий.  

Вага очок - всього 27 грамів, а заряду їх акумулятора вистачає на десять днів.   

При цьому на Indiegogo за них просять всього 119 американських доларів.

 

Події, 08.12.2017 15:26