Blue Origin провела запуск нової модифікації ракети New Shepard!

13 ГРУДНЯ 2017 13:13

Приватна космічна компанія Blue Origin повернулася до запуску ракет після майже річної перерви і успішно провела старт ракети New Shepard, а потім і успішну посадку капсули для екіпажу.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на You Tube.  

Суборбітальна ракета-носій була запущена з пускового майданчика в Західному Техасі.  

Практично весь 2017 рік компанія вела себе не дуже активно і досить рідко потрапляла в заголовки ЗМІ, принаймні в порівнянні з попередніми роками.   

У 2015-му Blue Origin стала першою приватною компанією, що здійснила вертикальну посадку ракети після її запуску. Після цього в цілому було вироблено 5 запусків, і всі вони були успішними.   

В рамках останнього, що відбувся в жовтні 2016 року, всупереч навіть власним очікуванням Blue Origin теж все провела на найвищому рівні і м'яко посадила відпрацьовану першу сходинку.  

Сьогодні компанія провела запуск нової модифікації ракети New Shepard, яка вже більше схожа на ту фінальну версію ракети, яка буде доставляти туристів в космос. Наприклад, нова капсула для майбутнього екіпажу ракети тепер має ілюмінатори, в той час як у попередніх варіантів використовувалися бутафорські намальовані картинки у вигляді вікон.  

Раніше генеральний директор Blue Origin Боб Сміт вже говорив про те, що компанія націлена на проведення першого комерційного туристичного запуску до початку 2019 року, проте перед цим приватна космічна компанія збирається провести кілька пробних пілотованих польотів.   

За словами власника Blue Origin мільярдера Джеффа Безоса, ці пілотовані польоти відбудуться в наступному році, що трохи пізніше раніше запланованих термінів.  

Західні ЗМІ зазначають, що поки до кінця не ясно, як ці запуски збираються проводити - відкрито або закрито. Зрештою, Blue Origin весь цей час не дуже активно висвітлювала всі попередні старти, відзначаючи про них хіба що в «Твіттері», а після і публікуючи відео.  

Про успішний запуск нової модифікації ракети відзвітував в «Твіттері» сам Джефф Безос, який написав:  

«Ракета New Shepard з новою капсулою Crew Capsule 2.0 успішно здійснила перший політ. Нова капсула оснащена вікнами. На борту перебувала тестова лялька. Відмінна була поїздочка ».  

Ракету New Shepard планується використовувати в туристичних запусках до кордону космічного простору. Весь політ буде проходити протягом 11 хвилин, в рамках яких, люди, які заплатили за квиток, зможуть насолодитися видами

Землі і випробувати на собі всі принади невагомості протягом близько 3 хвилин.   

Після цього капсула буде спускатися назад на парашутах, а перший ступінь ракети м'яко сідати на спеціальний майданчик і потім готуватися до нового запуску.

 

Технології, 13.12.2017 13:13