Фото: Вікіпедія

Британські аналітики назвали ключовий компонент Росії у війні з Україною

Росіяни запроваджують новий предмет для школярів. Відтепер дітей шкільного віку вони навчатимуть управління бойовими безпілотниками. У Кремлі вважають, що ключовим компонентом війни в Україні є саме використання тактичних дронів.

Про це повідомила британська розвідка. 

"Новий акцент Росії на залучення дітей до армії значною мірою є спробою культивувати мілітаризований патріотизм, а не розвивати справжні здібності. Проте додавання навичок використання БПЛА наголошує, що Росія визначила використання тактичних БПЛА в Україні як стійкий компонент сучасної війни", — йдеться у повідомленні.

британська розвідка

Інфографіка: Міноборони Великої Британії

Британські аналітики зазначають, що уроки передбачатимуть ведення розвідки місцевості та способи протидії БпЛА противника. Відтак, ці заняття стануть доповненням до тих, на яких російських дітей навчають поводженню зі штурмовою гвинтівкою, навичкам роботи з ручними гранатами та надання першої допомоги. Нову навчальну програму "Основи безпеки життєдіяльності" для учнів 10 та 11 класів планують запровадити на практиці вже з 1 вересня 2023 року.

Нагадаємо, напередодні у Міноборони Великої Британії повідомляли, що росіяни мають намір створити буферну зону навколо Луганської області. Крім того, окупанти активізувалися і на Слобожанському напрямку. За даними розвідників, останніми днями спостерігається посилення артилерійського вогню на півночі лінії фронту, в Луганській та Харківській областях.

Зазначається, що західна група сил РФ швидше за все намагається знову просунутися до річки Оскіл, щоб створити буферну зону довкола Луганської області, володіння якою Росія майже точно вважає однією з головних цілей у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2023 09:24