Фото: "Цензор.нет"

"Деякі коментарі були перекрученими": Воллес виправдався за слова про Amazon й "невдячних українців"

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес вважає, що його слова щодо допомоги Україні були перекрученими. Йдеться про коментар Воллеса під час саміту НАТО у Вільнюсі, в якому він натякнув на "невдячність українців" за надану допомогу.

Про це Бен Воллес написав на своїй сторінці у Facebook.

"Мої коментарі про те, як найкраще підтримати Україну, викликали неабияку зацікавленість, а деякі з них були перекручені", — сказав він.

Воллес пояснив, що мав на увазі значну підтримку України від Великої Британії, якої немає від багатьох інших західних держав.

"Я говорив про необхідність для України іноді визнавати, що в багатьох країнах і в деяких парламентах немає такої сильної підтримки, яка є у Великій Британії", — виправдався міністр.

За його словами, населення Великої Британії,  як і парламент, цілком підтримують надання допомоги Україні під час війни з Росією. Однак звичайних людей ще потрібно переконувати у важливості постачання зброї українським захисникам.

Воллес наголосив, що буде підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Його ж коментар про "Amazon" ("Я сказав українцям торік, коли їхав 11 годин по список, що ми — не Amazon", — ред) начебто лише підкреслив, що відносини Великої Британії з Україною не є "трансакційними", а швидше "партнерськими".

Нагадаємо, у травні британський міністр оборони відвідав Київ з неанонсованим візитом. Він зустрівся з міністром оборони України Олексієм Резніковим. Серед іншого, посадовці обговорювали натівську перспективу України в контексті майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.07.2023 18:21