Facebook готує месенджер для шкіл. Що може піти не так?

23 КВІТНЯ 2018 15:22

Підлітки поступово втрачають інтерес до Facebook, але соцмережа не здається і планує заманити молодь за допомогою нової платформи для спілкування з однокласниками - High School Networks for Messenger.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на TNW.  

Проект High School Networks орієнтований на учнів старших класів, які зможуть обговорювати навчальні питання зі своїми однокласниками і підписуватися на чати, пов'язані з певним предметом.   

Судячи зі скриншотів, ці канали будуть відображатися в окремій вкладці Messenger. Сама концепція нагадує Slack і інші сервіси корпоративної переписки.  

Поки невідомо, яким чином учнів підключатимуть до шкільної мережі і які навчальні заклади планують брати участь в експерименті.   

High School Networks вже є в iOS-додатку, і хоча вона прихована від користувачів, з коду вдалося отримати текстовий опис деяких функцій, включаючи пошук однокласників, запрошення і верифікація нових учасників групи.   

А так як Facebook знає все про своїх користувачів, Messenger може сам запропонувати додати школу, в якій навчається користувач.  

У компанії відмовилися коментувати чутки.  

У минулому році Facebook запустила месенджер без реклами Messenger Kids для дітей від 6 років.  

Тепер соцмережа націлилася на підлітків, але в світлі останніх подій школи можуть відмовитися від підтримки ініціативи, побоюючись за особисті дані учнів.   

Терміни запуску High School Networks не повідомляються.

 

Технології, 23.04.2018 15:22