Sikorsky і Boeing показали швидкісний багатоцільовий гелікоптер

27 ГРУДНЯ 2018 13:34

Консорціум американських компаній Sikorsky і Boeing представив перший льотний зразок перспективного багатоцільового швидкісного вертольоту SB-1 Defiant. Перш розробники показували нову машину тільки у вигляді рендерів.

Як пише Lockheed Martin, перший політ вертольоту запланований на початок 2019 року. У такому вигляді Defiant буде представлений на тендер FVL, що проводиться Армією США. Демонстраційні польоти в рамках тендеру повинні початися в наступному році.   

Повноцінної презентації SB-1 розробники поки не проводили. Розробка машини ведеться з 2015 року. У ній використані напрацювання, отримані під час розробки і випробувань демонстраторів швидкісних вертольотів X-2 і S-97 Raider.

Маса вертольоту становить 13,6 тони. Він зможе розвивати швидкість до 250 вузлів (463 кілометри на годину) і перевозити 12 чоловік десанту в повному викладенні. Машина побудована за схемою з хвостовим гвинтом, що штовхає. Кабіна пілотів двомісна з посадкою пліч-о-пліч.

Наземні випробування різних вузлів і агрегатів SB-1 проводилися з весни 2018 року. Зокрема, перевірки пройшло програмне забезпечення перспективного вертольоту, двигун, трансмісія, гідравлічна і паливна системи. Всі ці системи і вузли спершу випробовувалися окремо, а потім на лабораторному стенді. Інші подробиці про перспективний швидкісному вертольоти поки не розкриваються.

Технології, 27.12.2018 13:34