FACEBOOK і російські «тролі»

31 ЖОВТНЯ 2017 16:31

Facebook офіційно підтвердив, що пов'язані з Росією користувачі за дворічний період опублікували не менше 80 тисяч постів з метою змінити громадську думку в американській частині глобальної соціальної мережі.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Аудиторія цих постів складала 126 мільйонів громадян США - більше, ніж вважалося раніше. І це більше половини від загальної кількості користувачів цієї соціальної мережі, зареєстрованих в США.  

Керівник юридичного департаменту Фейсбука заявив, що облікові записи ідентифіковані, доступ до них закритий і розпочато розслідування того, як саме були порушені правила співтовариства. Керол Лі, NBC News: «Для тих, в чиїй стрічці ці пости з'являлися, було складно, якщо в принципі можливо, зрозуміти, що їх автори знаходяться в Росії, особливо, якщо ними або посиланнями на них ділилися їх власні фейсбучні друзі».   

Про те, що «фабрики тролів» в Росії існують, було відомо давно, але лише в ці дні з'ясувалося, як саме діяла мережева машина у віртуальному просторі іншої країни.   

Девід Керпф, професор університету Джорджа Вашингтона: «Це могло бути цунамі можливостей по поширенню дезінформації з пропагандистськими цілями з боку діючих обличь, що живуть за кордоном».  

Гугл повідомив про виявлення «російського сліду» в розміщеній на суму 4 700 доларів рекламі. Цього тижня представники Фейсбука, Гуглу і Твиттера свідчитимуть перед Конгресом США, що розслідують втручання Росії в американську виборчу кампанію.

 

Суспільство, 31.10.2017 16:31