Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Кабмін виділив 40 млрд грн на виробництво українських БпЛА, — Шмигаль

Українські виробники безпілотників отримають інвестиції від держави. Уряд виділив на ці потреби 40 мільярдів гривень.

Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль під час форуму, присвяченому річниці проекту "Армія дронів".

"Ми усунули митні бар’єри для завезення запчастин і комплектацій. Підняли частку прибутку виробників БпЛА до 25%, а також ухвалили рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів", — сказав Шмигаль.

безпілотники

Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

За словами премʼєра, війна щодня ставить українцям нові виклики, а ключовим є саме військові технології, завдяки яким можна вберегти життя захисників.

"Рік тому через ініціативу Президента Володимира Зеленського UNITED24 ми зібрали понад чотири мільярди гривень, які інвестували в українських виробників безпілотників. На той час їх було менше десятка. Сьогодні це понад 40 компаній, які мають контракти з державою, а виробництво БпЛА зросло в десятки разів", — зазначив премʼєр.

Додамо, у травні стало відомо, що в Україні сформували вісім нових ударних рот БпЛА. Вони отримали пікапи, ударні коптери та FPV-дрони українського виробництва. Ударні роти БпЛА сформовані в межах проєкту "Армія дронів". Це війська в складі ЗСУ, які керують безпілотною авіацією з новими правилами застосування безпілотників, підходом до навчання та менеджменту. Вони посилюють вогневі та розвідувальні можливості піхоти й допомагають ще ефективніше долати ворога в гарячих точках.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 21 липня ухвалив постанову про виробництво, закупівлі та постачання боєприпасів і бойових частин для безпілотників. Документ юридично спрощує виготовлення дронів в Україні. Зокрема, постанова має дати поштовх до формування ринку і масового виробництва боєприпасів в Україні, щоб швидко й ефективно забезпечувати потреби ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Red HeartПідписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 26.07.2023 13:09