SpaceX може стати глобальним інтернет-провайдером

16 ЛЮТОГО 2018 15:57

Глава Федеральної комісії зі зв'язку США Аджіт Пай пропонує видати SpaceX дозвіл на надання послуг високошвидкісного доступу в інтернет.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Mashable  

Пай впевнений, що технології SpaceX зможуть забезпечити високошвидкісним доступом до мережі всю планету, тим самим вирішивши проблему цифрової нерівності.  

Чому саме SpaceX??? Тому що вже в цю суботу 17 лютого компанія виведе на орбіту 2 перших супутника для роздачі інтернету. Тому що через кілька років цих супутників буде дуже багато, а до 2027 року мережу супутників Starlink зможе забезпечити високошвидкісний зв'язок в будь-якій точці планети.  

Тому що завдяки розташуванню на низькій навколоземній орбіті затримка передачі сигналу з такого супутника становить 30 мілісекунд, проти 500-600 нинішніх. Плюс ставлення чиновників до Маска за останні роки змінилося в кращу сторону, а він пропонував їм проект Starlink ще 2 роки тому.  

У США все не дуже добре з інтернетом. По-перше, ринок ділить парочка телекомунікаційних компаній монополістів, які не особливо прагнуть розвивати свої послуги. Так 15 млн американців, які проживають в сільській місцевості і резерваціях, не мають доступу навіть до високошвидкісного мобільного інтернету.  

Провайдери кажуть, що не можуть провести туди оптоволокно або встановити вежі стільникового зв'язку через географічні особливості.   

І це одночасно велика проблема і великі потенційні вигоди.   

Згідно зі звітом Deloitte поліпшення доступу в інтернет в країнах Латинської Америки, Африки та Азії до рівня розвинених країн додасть до ВВП країн більш 2 трлн доларів.

 

Події, 16.02.2018 15:57