Муле представив Радбезу зведення про використання Іприту в Умм-Хоше і зарину в Хан-Шейхуні

08 ЛИСТОПАДА 2017 13:45

Сьогодні керівник Cпільного механізму ООН і Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) Едмон Муле повідомив членів Ради Безпеки ООН про те, що відповідальність за застосування хімічної зброї в Хан-Шейхуне в сирійській провінції Ідліб несе уряд Сирії, а до використання сірчистого Іприту в Умм-Хоше причетне терористичне угрупування ІДІЛ.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN  

У доповіді викладені оцінки і виведення по двох інцидентах, пов'язаних з використанням сірчистого Іприту в Умм-Хоше 15-16 вересня 2016 року і зарину в Хан-Шейхуні 4 квітня 2017 року.   

«Наша методологія - гарантія того, що експерти розглянули усі можливі варіанти того, що сталося і провели ретельне, неупереджене і об'єктивне розслідування. В ході розслідування інцидентів в Умм-Хоше і Хан-Шейхуні експерти зібрали інформацію з широкого спектру джерел.   

У відповідь на наші запити 12 країн-членів надали інформацію у цій справі, у тому числі - Сирійська Арабська Республіка. Експерти поговорили з більш ніж 30 свідками того, що сталося», - заявив Едмон Муле на засіданні Радбезу.

 

Світ, 08.11.2017 13:45