Фото: "Суспільне"

Гуменюк вказала на серйозну проблему росіян на Херсонщині: з чим зіткнувся ворог

На окупованій Херсонщині російська армія відчуває "снарядний голод" і через це значно менше використовує великокаліберну артилерію. У росіян є значні проблеми із постачанням ресурсів, оскільки Сили оборони контролюють усі їхні логістичні маршрути.

Про це повідомила керівниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Росіяни зазнають суттєвого "снарядного голоду" на лівобережжі. Вже немає місця, звідки ворогові підтягнути ресурси. Вогневий контроль над логістичними маршрутами — це теж суттєва перешкода для того, щоб швиденько підтягнути для себе втрачені боєприпаси", — сказала Гуменюк.

Крім того, лише упродовж минулого тижня Сили оборони знищили пʼять ворожих складів з боєприпасами. Це, за словами Гуменюк, і стало причиною нестачі снарядів у російської армії.

"Через це ворог справді зараз відчуває нестачу снарядів. Ми бачимо, що окупанти стали рідше використовувати великокаліберну артилерію. Вони зараз намагаються перекривати це мінометним вогнем і РСЗВ. За минулу ніч ми знищили ще одну великокаліберну ворожу гармату — два диверсійні човни з групами", — зазначила військова.

Нагадаємо, раніше в Інституті вивчення війни наголошували, що удари Збройних сил України по військових об’єктах у тилу ворога значно підривають логістику та контрбатарейну оборону росіян. Атаки по російських скупченнях боєприпасів у глибокому тилу спричиняють проблеми з матеріально-технічним забезпеченням для російських військових. Ця тенденція відображається у зменшенні кількості російських обстрілів у Херсонській області, що свідчить про те, що російські війська відчувають "снарядний голод" у цьому регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2023 11:47