Скріншот з відео

Окупанти починають відчувати "снарядний голод": у ЗСУ розповіли про наслідки вибухів у тилу ворога

Українські військові влучними ударами по тилу ворога змушують росіян відчувати "снарядний голод". Окупанти вже зменшують кількість обстрілів.

Про це в ефірі телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Вона зазначила, що завдяки роботі українських військових наразі потерпає вся логістика окупантів. 

"Це такий спосіб впливу на логістику ворога в глибоких тилах і він продовжується. Ми працюємо в контрбатарейному режимі, сягаючи тих глибин тилу ворога, де він зосереджує боєприпаси. Це відбивається на кількості ворожих обстрілів", — сказала Гуменюк.

За минулу добу, за словами речниці, обстрілів було лише 69.

"Це означає, що певний "снарядний голод" у них вже є. Вони відчули, що знищені склади боєприпасів, які ми відпрацювали дистанційно, вже відбиваються на кількості боєприпасів", — підкреслила Гуменюк.

"Бавовна" у Криму

У суботу, 22 липня, у тимчасово окупованому Криму пролунали потужні вибухи та було оголошено повітряну тривогу. Після гучних вибухів окупанти перекрили рух Керченським мостом. Крім того, після вибухів спалахнула пожежа на залізничній станції Елеваторна в селі Октябрське.

Рух "АТЕШ" заявив, що зафіксовано "приліт" по нафтобазі рашистів у селі Октябрське Красногвардійського району. Згодом, окупаційною "владою" було ухвалено рішення про евакуацію населення в радіусі п'яти кілометрів від місця події у пункти тимчасового розміщення. Також так званий "голова" тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов наголосив, що рух на Кримській залізниці буде призупинено для "мінімізації ризиків".

Нагадаємо, 21 липня в окупованому Криму пролунали потужні вибухи, після чого спалахнула пожежа. За інформацією місцевих мешканців, вибухають кисневі балони.

Додамо, у четвер, 20 липня, в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. "Бавовну" чули у Гагарінському районі Севастополя та Феодосії. Цікаво, що кримські пабліки з посиланням на окупаційну владу згодом повідомили, що нібито проходять навчання зі стріляниною. 

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.07.2023 17:47