Panasonic побудує своє перше «розумне місто» в США

17 СІЧНЯ 2018 17:37

В рамках масштабної програми CityNow компанія Panasonic, один з найвідоміших виробників споживчої електроніки, перетворює пустир в США в «місто майбутнього».  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Business Insider.  

Panasonic обіцяє повністю перетворити 162 га порожньої землі в штаті Колорадо, недалеко від аеропорту Денвера. Тут вже щосили кипить робота: з'явилися пристрої для роздачі безкоштовного Wi-Fi, світлодіодні вуличні ліхтарі, датчики забруднення повітря, сонячні панелі і камери стеження.   

Завдяки енергетичним мікросітям, які частково живляться від сонця, місто зможе в разі відключення електрики 72 години існувати автономно.  

Невід'ємною частиною «розумного міста» стане безпілотний транспорт. За  72 млн $ на ділянці шосе довжиною 24 км буде розгорнута високотехнологічна система Road X для обміну даними з автономними автомобілями. А вже навесні тут з'явиться безпілотний автобус, який курсуватиме від залізничної станції до зупинок, що проходять по території Денвера.  

Компанія обіцяє повністю завершити всі роботи і представити «розумне місто» до 2026 року. Якщо проект буде успішним - подібні ініціативи можуть бути розгорнуті і в інших містах Америки.

 

Технології, 17.01.2018 17:37