Правоохоронці затримали терориста «1-ої Слов’янської бригади»

07 СЕРПНЯ 2017 22:34

Колишнього бойовика, який намагався сховатися від правосуддя та уникнути покарання за злочин, що кваліфікується за ч. 2 ст. 260 (створення незаконних збройних формування та участь в них) Кримінального кодексу України, затримали правоохоронці на Донеччині.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт МВС.

У матеріалі зазначається, що навесні 2014 року 37-річний чоловік вступив до лав терористів в якості помічника по матеріальному забезпеченню та потім, отримавши зброю, виїхав до окупованого Донецька, де в складі «1-ї Слов’янської бригади» проходив тренування і перебував на позиціях бойовиків.

«Спочатку мешканець Костянтинівки зі своїми товаришами на автомобілі «Газель» розвозив продукти на блокпости бойовиків, та потім, отримавши автомат «Калашникова», став охоронцем. Протягом декількох днів він виїхав до окупованого Донецька.

Там, отримавши посаду в мотострілецькому батальйоні, ручний кулемет та форму російського зразка, новобранець разом з іншими проходив тренування на околицях Донецька біля териконів. У батальйоні терористів на той момент була важка техніка – БТР, БМП, вантажний автомобіль та декілька автобусів. Періодично після тренувань бойовики направлялись на бойові позиції», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що отримавши травму та пройшовши лікування, бойовик прийшов до висновку, що служити терористам більше не бажає і виїхав з окупованої території до рідного міста. Але сховатися від правосуддя та уникнути покарання за скоєний злочин найманцю не вдалося.

Події, 07.08.2017 22:34