AMD представила технологію FuzeDrive, яка може об'єднати в один віртуальний накопичувач SSD, HDD

19 СІЧНЯ 2018 12:28

Незважаючи на те, що тверді накопичувачі все дешевше рік від року, з точки зору співвідношення ціни до об'єму вони катастрофічно програють звичайним жорстким дискампередає TrueUA з посиланням на AMD.  

Є різні способи вирішити дану проблему, включаючи гібридні накопичувачі або використання обох типів накопичувачів в одній системі. Компанія AMD пропонує нову версію.  

Разом з компанією Enmotus була розроблена технологія FuzeDrive. Її принципи схожі на те, що використовує Apple для свого Fusion Drive, тільки варіант AMD охоплює більший спектр рішень.  

Програмне забезпечення FuzeDrive аналізує всі наявні в ПК апаратні системи зберігання даних, включаючи HDD, SSD і навіть оперативну пам'ять. FuzeDrive об'єднує всі можливі системи в одну віртуальну, яку операційна система видиме, як єдиний накопичувач.  

Крім того, у процесі роботи ПО постійно аналізує систему, розподіляє дані в розділи FuzeDrive, які найбільше підходять саме для даного типу інформації.  

Тобто якісь великі файли відправляються на жорсткий диск, а ті, які потрібні системі всього за пару хвилин, завантажуються в оперативну пам'ять. Крім того, ПО знає, які файли використовуються частіше, а які - від випадків до випадків.   

На основі цього вони також можуть мігрувати з одного фізичного носія на іншу. Все це в цілому прискорює роботу системи при наявності достатньо об'єму (якщо встановлено HDD).  

Сама AMD приводила наступні дані про швидкість FuzeDrive.

 

Технології, 19.01.2018 12:28