Фото: росЗМІ

Путін звільнив Суровікіна з посади командувача Повітряно-космічними силами РФ, — ЗМІ

Російський диктатор Володимир Путін звільнив генерала Сергія Суровікіна з посади командувача Повітряно-космічними силами РФ. Водночас його залишать у розпорядженні міністерства оборони Росії.

Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на указ Путіна.

Імовірно, агресор звільнив Суровікіна закритим указом ще 18 серпня.

Звільнення генерала Суровікіна: що відомо

Заступника командувача об'єднаного угрупування військ Росії в Україні генерала Сергія Суровікіна ("Генерал Армагеддон") частково позбавили повноважень після невдалого бунту засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

Видання Financial Times повідомляло, що Кремль розправляється з прихильниками ПВК "Вагнера" після невдалого заколоту найманців. Журналісти стверджували, що Суровікін підтримував добрі стосунки з Євгеном Пригожиним, а тому після бунту "вагнерівців" він був затриманий.

Минулої осені Суровікін отримав підвищення і керував вторгненням Росії в Україну. Щоправда, його швидко понизили в посаді, але цієї весни він почав діяти як куратор найманців "Вагнера". В час загострення конфлікту Пригожина з військовим істеблішментом в Москві Суровікін виступав як посередник. Коли конфлікт переріс у збройний заколот проти еліти в Москві, Суровікін записав коротку заяву, де закликав бійців "Вагнера" скласти зброю. Після цього зник.

Відомо також, що генерал конфліктував з вищим керівництвом міністерства оборони РФ щодо тактики та стратегії у війні. Це призвело до того, що Путін вже за кілька місяців понизив його з посади керівника генштабу РФ. 

Нагадаємо, видання The New York Times стверджувало, що генерал Сергій Суровікін заздалегідь знав, що очільник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин планував військовий бунт у Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2023 19:59